ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία κατέστησα σαφές στον Πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζουμε σαφέστατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας.
Η πρέπουσα αντιμετώπιση σε αυτήν την πρόκληση είναι η διενέργεια νηοψίας στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος, ως αυτονόητη άσκηση εθνικής κυριαρχίας και η βύθιση του, εάν δεν υπακούσει στις εντολές.
Επέστησα την προσοχή για την ανάγκη υπεράσπισης του κεντρικού Αιγαίου, διακαούς στόχου της Τουρκίας, που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τις κινήσεις του Oruc Reis ως αντιπερισπασμό για να μετατοπιστεί η ελληνική γραμμή άμυνας των νησιών.
Εστίασα στην ηχηρή απουσία της Ευρωπαΐκής Ένωσης και ζήτησα την επίκληση του άρθρου 42 για την κοινή ευρωπαΐκή άμυνα.
Ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε εξωτερική απειλή είναι η ομοψυχία του Έθνους. Ομοψυχία όμως που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ώστε να χαραχθούν οι κόκκινες γραμμές του έθνους απέναντι στους εισβολείς.
Τέλος, χαρακτήρισα αυτονόητη αναγκαιότητα την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ώστε να υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τα τεκταινόμενα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΤΟ ORUC REIS ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ