ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ»

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 

Σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, η πολιτική ζωή αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, την ίδια στιγμή που το υπάρχον πολιτικό σύστημα αποδοκιμάζεται και απαξιώνεται!

Διανύουμε μια περίοδο ανακατατάξεων, όπου επαναπροσδιορίζονται αξίες, ιδεολογίες, στόχοι και οράματα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει «σκορπίσει» την αβεβαιότητα για το μέλλον, όχι μόνον στο προσωπικό επίπεδο του καθενός,  αλλά σε εθνικό και ακόμα ευρύτερα. Η σύγκρουση πολιτισμών, οι ανεξέλεγκτες μετακινήσεις πληθυσμών προκαλούν παγκόσμια ανησυχία και προβληματισμό.

Ο καθένας επιστρατεύεται για την αντιμετώπιση της νέας αποκρουστικής πραγματικότητας. Απαιτείται ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων του καθενός μας για την απρόσκοπτη επιβίωσή μας, σε προσωπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.Είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Να μην περιοριστούμε στην κριτική, αλλά να δραστηριοποιηθούμε για να διαμορφώσουμε μαζί μια νέα πραγματικότητα. Της ελπίδας, της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για να απομακρυνθούν και να απομονωθούν όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα κοινωνικοοικονομικά αδιέξοδά μας, πρέπει πρώτιστα να ενεργοποιηθούμε πολιτικά εμείς. Από εμάς εξαρτάται ποιά θα είναι η νέα κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, που έρχεται. Δεν πρέπει να παραχωρήσουμε χώρο στους παρωχημένους.

Εμείς, συλλογικά και ενεργά, συντασσόμαστε σε μια πατριωτική και κοινωνική συμμαχία  για να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. Να εκφράζει την κοινωνία και να διεκδικεί τα δίκαια και τα δικαιώματά της. Να προτάσσει το εθνικό συμφέρον και να υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα. Με νέα πρόσωπα άφθαρτα, χωρίς εξαρτήσεις. Με άποψη, θέση και πρόταση. Αντιστρατευόμαστε τις δάνειες λύσεις για το μέλλον την κοινωνίας και της πατρίδος μας.

Απέναντι στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Λύση με την κοινωνικοοικονομική (και κάθε άλλη) κρίση, απαντάμε με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ». Μας εμπνέουν οι διαχρονικές Αξίες του ελληνισμού. Η διακυβέρνηση της Ελληνικής πολιτείας ανήκει στους Έλληνες. Για μια Ελλάδα με σύνορα και τον ελληνισμό χωρίς σύνορα.

Εμείς οι συνυπογράφοντες, πρωτοστατούμε στην ίδρυση του πολιτικού κόμματος με ονομασία: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ».

Συντασσόμαστε με την πολιτική δράση του ιδρυτή Κυριάκου Βελόπουλου για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, Κυρίαρχη και Ισχυρή. Για μια πατρίδα που θα δώσει τη λύση στα προβλήματά της, στηριζόμενη στους Έλληνες και στις δικές της δυνάμεις και δυνατότητες, με οργάνωση και δράση που εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποκηρύσσοντας κάθε μορφή βίας.

 

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ»

ΠΙΣΤΕΥΕΙ:

-Στις Αξίες και στα Ιδεώδη του Ελληνισμού.

– Στην ιδέα της Πατρίδας – Έθνος. Στην Ενωμένη Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Συνεργασίας, όπου όλα τα Κράτη είναι ισότιμα, διατηρώντας ταυτόχρονα την εθνική τους ταυτότητα και κυριαρχία. Μια Ευρώπη που θα επεκτείνεται στα ιστορικά της σύνορα από τη Λισσαβόνα έως τη Σιβηρία.

– Στις Αρχές της Αξιοκρατίας, της Ισονομίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης. Στην Αρχή της Διαφάνειας στη Διαχείριση του Δημοσίου χρήματος.

-Στην ιδιωτική πρωτοβουλία με την Πολιτεία να κατοχυρώνει την επιχειρηματικότητα, τον υγιή ανταγωνισμό και τα εργασιακά δικαιώματα, να εποπτεύει και να μεριμνά για την εξόντωση της Μίζας, της Διαπλοκής, της Παρασιτικής Διαμεσολάβησης και της Παραοικονομίας.

– Στη Λαϊκή Κυριαρχία και στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Στην καθιέρωση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος.

– Στην Ιδιοκτησία και στην προστασία της.

– Στο θεσμό της Οικογένειας, όπως η φύση και η παράδοση ορίζει.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

– Την Ευημερία των Ελλήνων και την Πρόοδο του Ελληνισμού.

– Την οικονομική Ανάπτυξη και εξάλειψη της ανεργίας των πολιτών, μέσω των πρωτογενών παραγωγικών μονάδων στη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και των καινοτόμων δράσεων των ποιοτικών εναλλακτικών καλλιεργειών.

– Την Ίδρυση Εθνικής Επενδυτικής Τράπεζας με στρατηγικό προσανατολισμό τη χρηματοδότηση έργων υποδομής , της Βιομηχανίας και κάθε τομέα δραστηριότητας που θα συνδράμει στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

– Την Αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας. Την Αξιολόγηση των Ιατρών. Την Ενίσχυση της Ιατρικής-Επιστημονικής Έρευνας. Τον Εκσυγχρονισμό των Νοσοκομείων. Την Ενθάρρυνση των συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα με μεγάλα δημόσια Νοσοκομεία του Εξωτερικού. Τη διαφάνεια στις προμήθειες των Νοσοκομείων.

– Τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες. Την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Την προστασία της Ελληνικής Γλώσσας. Την Εθνική Αποστολή της Παιδείας.

-Τη Συνταγματική Κατοχύρωση της Ιδιωτικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την παράλληλη θεσμοθέτηση αυστηρών κριτηρίων στη λειτουργία της.

– Την ενεργοποίηση των απανταχού Ελλήνων και της Ομογένειας για την προάσπιση και τη διεκδίκηση των εθνικών δικαίων.

 

ΑΠΑΙΤΕΙ:

-Αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων και δυνατοτήτων μας, προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας. Να απεξαρτηθούμε από δεσμεύσεις που υπαγορεύονται από την παγκοσμιοποίηση των αγορών.

– Κράτος Δικαίου και Κράτος Πρόνοιας.

-Τον κρατικό έλεγχο οργανισμών και επιχειρήσεων εθνικής στρατηγικής σημασίας.

– Την Εξασφάλιση της Δημόσιας Ασφάλειας. Την Αμείλικτη Δίωξη της Εγκληματικότητας. Την Προστασία της Ζωής και της Περιουσίας κάθε πολίτη. -Την χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας της πατρίδας μας.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ:

-Την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος . Ο καθένας θα εισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

– Την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

– Την Εξυγίανση και Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας.

 

ΣΤΗΡΙΖΕΙ:

– Τις Μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα για μείωση της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, για την εξόντωση της πολιτικής διαφθοράς.

– Την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό στη Δημόσια Διοίκηση, με αξιοκρατία και με επίκεντρο τον σεβασμό στον φορολογούμενο πολίτη.

– Την καλλιέργεια του υγιούς αθλητισμού, σύμφωνα με τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

 

ΜΑΧΕΤΑΙ:

– Κατά της Παρακμής και του εθνομηδενισμού.

– Κατά της Οικονομικής εξάρτησης της Πατρίδας μας από δουλικές συμφωνίες που εξυπηρετούν άνομα και αλλότρια συμφέροντα.

-Για την ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, με μακροπρόθεσμο στόχο την εξόφλησή του.

– Για την Ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας, της Ναυτιλίας, του Τουρισμού και των νέων Τεχνολογιών, με στόχο την Αυτάρκεια της.

– Για την Αύξηση και τη Δίκαιη Κατανομή του ΑΕΠ.

 

ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ:

-Την Πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά μας.

-Τις Ένοπλες Δυνάμεις , ως εγγυητές της Εθνικής Κυριαρχίας και της ανεξάρτητης χάραξης της εξωτερικής πολιτικής της Ελληνικής Πολιτείας.

– Τα Εθνικά θέματα του Ελληνισμού με Ελληνοκεντρική Εξωτερική Πολιτική, με ευελιξία και χωρίς δογματισμούς στις Γεωπολιτικές και Στρατηγικές Συμμαχίες.

-Τον καθορισμό των ΑΟΖ, όπως και όπου επιτάσσει το Διεθνές Δίκαιο.

Επιπλέον, ομόφωνα εξουσιοδοτούν τον ιδρυτή του Κυριάκο Βελόπουλο του Ιωσήφ να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την κατοχύρωση της νομικής υπόστασης του κόμματος.