Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2026
Αρχική Βουλή Ομιλίες Βουλευτών Σοφία Ασημακοπούλου – Διαρκής επιτροπή κοινωνικών υποθεσέων 21/12/2020

Σοφία Ασημακοπούλου – Διαρκής επιτροπή κοινωνικών υποθεσέων 21/12/2020

Ένα νομοσχέδιο που λειτουργεί με την λογική του «ελάτε να τελειώνουμε» ακριβώς επειδή τελειώνει το έτος, παραβλέποντας τις αρχές της καλής νομοθέτησης.
…. Μιλάτε για μη εγκεκριμένα φάρμακα σε νοσούντες από τον κορωνοϊό κι αυτό δημιουργεί πολύ σοβαρές επιφυλάξεις.Οι Έλληνες πολίτες δεν αποτελούν αντικείμενα πειραματισμού…
Παρέχετε μεταξύ άλλων, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, την δυνατότητα να απευθύνεται πρόσκληση για απευθείας αγορά υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων προς τον σκοπό της κάλυψης της έκτακτης ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας.

Γιατί τόση ανεπάρκεια για κάλυψη των βασικών στο «και πέντε»;

Και μάλιστα με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων;

…. Ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος για τις αποσπάσεις του προσωπικού της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από πού προκύπτει;
Παρατείνετε τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των εποπτευόμενων φορέων αυτού, έως την 28η.2.2021.

Θέλετε δηλαδή να μας πείσετε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν καλύφθηκαν οι ανάγκες του Υπουργείου και των φορέων που εποπτεύει;
Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ το είπαμε και θα το επαναλάβουμε:
Η νομοθέτηση είναι απαράδεκτο να γίνεται με τέτοιου είδους διαδικασίες της τελευταίας στιγμής.

Το ίδιο απαράδεκτο είναι και ο κρίσιμος τομέας της υγείας να πηγαίνει σαν το «φτερό στον άνεμο», χωρίς επαρκή στελέχωση και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς καν την αναγκαία και απαραίτητη θωράκιση για την διαχείριση της παρούσας συγκυρίας.
Σεβαστείτε τουλάχιστον τον υπεράνθρωπο αγώνα που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας.
Δεν γίνεται όταν μιλάμε για την υγεία να πηγαίνουμε με την λογική «μέρα με τη μέρα και βλέπουμε», ιδιαίτερα εν όψει του τρίτου κύματος.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Επόμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ολομέλεια 21/12/2020