Νεολαία Ελληνικής Λύσης

Η Νεολαία Ελληνικής Λύσης είναι η πτέρυγα νεολαίας του κόμματος της Ελληνικής Λύσης.

Η Νεολαία της Ελληνικής Λύσης, όπως και τα υπόλοιπα κομματικά όργανα, υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι αποφάσεις της Νεολαίας Ελληνικής Λύσης, για τον συντονισμό δράσεων και των περιοδειών, λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Νεολαίας.[1]  Για τον καλύτερο συντονισμό έχουν οριστεί ένας πρόεδρος βορείου Ελλάδος ο Ηρακλής Παναγιώτης και ένας πρόεδρος Νοτίου Ελλάδος ο Μιχαήλ Γιγουρτάκης.

Ιστορικό Δράσεων

Η Νεολαία Ελληνικής Λύσης, αν και έχει ιδρυθεί το 2016, η ραγδαία δυναμική της άρχισε να γίνεται αισθητή από το 2019 και μετά, κατόπιν κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Η Νεολαία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από κοινωνικές δράσεις όπως, η ενίσχυση των πυρόπληκτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 με τρόφιμα και ρουχισμό, αποστολή σχολικού εξοπλισμού και παιχνιδιών στο Καστελόριζο ενώ, μέσω της Νεολαίας, το κόμμα ενημερώθηκε για τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα παιδικά χωριά ΣΟΣ στη Βόρεια Ελλάδα, στο Φίλυρο.

Διαμέσου των περιοδειών τους, η Νεολαία της Ελληνικής Λύσης ενημερώνει τον κόσμο για τις θέσεις, τις προτάσεις και τις λύσεις που έχει για τα διάφορα ζητήματα που αφορούν την Ελληνική νεολαία. Η διεξαγωγή μελετών και ερευνών, η προβολή άρθρων για την επιστροφή των υγειονομικών και η συνηγορία της απαγόρευσης των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια, την επίσκεψη και παροχή βοήθειας και ρούχων στην Παιδόπολη Άγιος Αντρέας στον Άλιμο και την δράση υπέρ Απόρων στην Καλλιθέα  , είναι μεταξύ άλλων οι πιο σημαντικές δράσεις της νεολαίας.

Η Νεολαία της Ελληνικής Λύσης βρίσκεται κάθετη ως προς τους διάφορους νεολογισμούς και τάσσεται κατά της πολιτικής ορθότητας μαζί με τα νέα κοινωνικά ταμπού που προέρχονται από αυτή.

Για τη Νεολαία της Ελληνικής Λύσης, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που την απασχολεί είναι αυτό του δημογραφικού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ελληνικής Λύσης και της Νεολαίας, δυο κύρια αίτια που πλήττει το δημογραφικό είναι α) η υπογεννητικότητα, β) και η μαζική μετανάστευση, που η τελευταία προκαλεί την «αλλοίωση του πληθυσμού μας μέσω των ανθρώπων που έρχονται βίαια».[2] Πάγια θέση της Νεολαίας είναι να δοθούν κίνητρα στους νέους ούτως ώστε να μείνουν για να διαπρέψουν.

Σημειωτέων ότι η Νεολαία της Ελληνικής Λύσης απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις νεολαίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της ισχυριζόμενης τουρκικής προπαγάνδας, που όπως ανέφεραν σε δελτίο τύπου, προωθείται από την Ελληνική τηλεόραση κι άλλων εγχώριων μέσων μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης. [3]

Ιδεολογία

Τα ιδεολογικά θεμέλια της Ελληνικής Λύσης στηρίζονται στον Ελληνικό πατριωτισμό και πρεσβεύει παράλληλα και τις παρακάτω πολιτικές κοσμοθεωρίες:

  1. Συντηρητισμός
  2. Ευρωσκεπτικισμός
  3. Ελεύθερη αγορά με στοιχεία Οικονομικού Προστατευτισμού

Παραπομπές

  1. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» (βλ. άρθρο 34).
  2. «Η γενετική ταυτότητα των Ελλήνων: Είμαστε ίδια ράτσα με τους προγόνους μας, όπως δείχνουν όλες οι μελέτες- Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή»voicenews.gr
  3. Νεολαία Ελληνικής Λύσης