Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2026
Αρχική Ευρωβουλή Ευρωομάδα Ελληνικής Λύσης: Έγκριση Ερευνητικής αποστολής για τα Τέμπη, κατόπιν ενεργειών μας

Ευρωομάδα Ελληνικής Λύσης: Έγκριση Ερευνητικής αποστολής για τα Τέμπη, κατόπιν ενεργειών μας

Κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Λύσης, το ECR στήριξε την πρόταση για αποστολή στην Ελλάδα, εκ μέρους της Επιτροπής Αναφορών (ΡΕΤΙ), ώστε να ερευνηθεί αποτελεσματικά το Έγκλημα των Τεμπών.

Η ΝΔ με συντονισμένες κινήσεις προσπάθησε να «μπαζώσει» το θέμα των Τεμπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις της ΝΔ, δια του κ. Μπελέρη είναι απαράδεκτες, όμως απολύτως ευθυγραμμισμένες με ένα κράτος που δεν αποδίδει Δικαιοσύνη. Μιας κυβέρνησης που, έχει θέσει ως βασικό της στόχο, την παύση των ερευνών και τον «σιωπηλό θρήνο».

Παρά τις σκοτεινές κινήσεις της ΝΔ, το ECR, ακολουθώντας την εισήγηση του επικεφαλής της Ευρωομάδας της Ελληνικής Λύσης κ. Εμμανουήλ Φράγκου, υποστήριξε το αίτημα για τη συνέχεια της έρευνας στο έγκλημα των Τεμπών, μέσω επίσημης αποστολής της Επιτροπής ΡΕΤΙ. Ο κ. Φράγκος, κατόπιν της συνεδρίασης των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών, ανέφερε:

«Εκ νέου, το αίτημα των Συγγενών υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως αποτέλεσμα των δράσεων μας, εντός της πολιτικής μας ομάδας. Με ικανοποίηση βλέπουμε ξανά το ECR να διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες δεξιές πολιτικές ομάδες, συμβάλλοντας τελικά στον σχηματισμό πολιτικής πλειοψηφίας για την έγκριση της ερευνητικής αποστολής της Επιτροπής Αναφορών στην Ελλάδα.»

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των ασθενών λόγω δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ