Η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στο Stanley

Ελληνική Λύση

Στις 4 Ιουλίου του 2008 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πραγματοποίησε μία ακόμη από τις πολλές ομιλίες του στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο Stanley του κέντρου των Αθηνών. Σε έναν χώρο που είχε γεμίσει ασφυκτικά από Έλληνες, μικρούς και μεγάλους, που ήθελαν να ακούσουν τι πρεσβεύει η Ελληνική Λύση. Ένα κίνημα που μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ίδρυση της πλησιάζει το 3% στις δημοσκοπήσεις, έχοντας αναδειχθεί στο πρώτο από τα κόμματα που δεν συμμετέχουν στη Βουλή και στο έκτο γενικά.

Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ξεκίνησε με την εκτίμηση πως οι εκλογές πλησιάζουν, ενώ εάν δεν είχε ιδρυθεί η Ελληνική Λύση θα έπρεπε να την εφεύρουν εκείνοι οι Έλληνες που αναζητούν λύση για τα προβλήματα τους. Η αιτία είναι το συγκροτημένο πρόγραμμα 270 σελίδων που ετοιμάστηκε πριν ακόμη ιδρυθεί, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν εκπονήσει ποτέ κανένα.

Ανέφερε δε πως δεν αρκέσθηκε ο ίδιος και τα στελέχη του σε αυτό, αλλά μόλις ένα χρόνο αργότερα το πρόγραμμα βελτιώθηκε (υπάρχει εδώ), αφού η οικονομία και οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς, οπότε ένα κόμμα είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, εάν θέλει πραγματικά να βοηθήσει τη χώρα του. Τόνισε επίσης πως αν χρειαστεί να αλλάξει χίλιες φορές το πρόγραμμα για το καλό της Ελλάδας, η Ελληνική Λύση θα το κάνει.

Στη συνέχεια εξήγησε πως πρέπει κανείς να ψηφίζει με τη λογική και όχι με το συναίσθημα, χωρίς να δεσμεύεται συναισθηματικά από τις παραδοσιακές πολιτικές του επιλογές, εάν δεν θέλει να συνεχίζεται η δολοφονία της Ελλάδας. Πως η λύση για την πατρίδα μας δεν είναι άλλη από την παραγωγή πλούτου, για την οποία πρέπει κανείς να κοπιάσει, υπενθυμίζοντας τη λαϊκή ρήση, σύμφωνα με την οποία «τα αγαθά κόποις κτώνται».

Σε καμία περίπτωση να δημιουργεί φτώχεια και να τη μοιράζει, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς να εξαιρούνται τα υπόλοιπα κόμματα των μνημονίων που κυριολεκτικά κατέστρεψαν την Ελλάδα παραδίδοντας την βορά στους δανειστές της. Συμπλήρωσε πως ήταν ο μόνος που είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας που προτάθηκε από πολλούς, αφού δεν μπορεί να ψηφίζει κανείς για το αυτονόητο, όπως είναι η ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Σημαντική ήταν επίσης η αναφορά του στο κενό που δημιουργείται στην Ελλάδα με τη μαζική μετανάστευση των νέων μεταξύ 25 και 35 ετών, καθώς και οι φόβοι του μήπως αυτό συνεχιστεί με την επόμενη γενιά που σήμερα είναι 15 ετών. Είναι ένας από τους λόγους που το σύνθημα της Ελληνικής Λύσης είναι «Πρώτα οι Έλληνες», αφού δεν γίνεται μία χώρα με πραγματική ανεργία πολύ μεγαλύτερη από τα επίσημα στοιχεία, πλησιάζοντας στο 30% και με μετανάστες που υπολογίζονται στο 1/5 του εργατικού της δυναμικού σύμφωνα με διεθνή στοιχεία (πηγή), να υποδέχεται ξένους που δεν είναι πρόσφυγες κατά τις διεθνείς συμβάσεις. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης:

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ παρούσα στο συλλαλητήριο της Ξάνθης για το Σκοπιανό
Επόμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΙΜΗΣΕ τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου