ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο πρωθυπουργός έχει θράσος, το πρόβλημα είναι ότι το θράσος του ξεπερνάει τα όρια του κοινού περί δικαίου αισθήματος και της ίδιας της λογικής.
Το ότι τέσσερις πρώην υπουργοί είναι υπόδικοι εξ αιτίας του, δεν είναι απλώς «ζήτημα» ούτε «έλλειμμα» αισθήματος δικαίου.
Ούτε το ότι όλοι όσοι παραπέμφθηκαν είναι νεοδημοκράτες. Ούτε ότι η χώρα πληρώνει πρόστιμα και η κυβέρνηση θεωρεί ότι «όλα είναι καλά», διότι τα κλεμμένα τα ενθυλάκωσαν «γαλάζιες ακρίδες».
Αν αυτό είναι το «κράτος δικαίου» που ονειρεύεται ο πρωθυπουργός, τότε μιλάμε για έναν πρωθυπουργό εκτός τόπου και χρόνου, προκλητικό, γεμάτο θράσος που ξεχνά ότι ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι «θα επιστραφούν τα χρήματα», αλλά δεν μας λέει ποιοι επέστρεψαν χρήματα και που είναι τα χρήματα που εκλάπησαν. Μάλλον γιατί τα κλεμμένα βρίσκονται σε τσέπες Νεοδημοκρατών.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





