ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η δήλωση του πρωθυπουργού για τα γεγονότα της Ουκρανίας, είναι βιαστική, αλλοπρόσαλλη, στα όρια της επικινδυνότητας. Η Ελλάδα οφείλει να λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας, ασφαλείας και ειρήνης. Όχι ως «λαγός» των όποιων δυτικών αντιδράσεων απέναντι στην Ρωσία.

Είναι τελείως διαφορετικό να καταδικάζεις μία στρατιωτική εισβολή, από το να γίνεσαι μέρος του προβλήματος, προαναγγέλοντας «αντίδραση αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας», ρητορική που παραπέμπει σε ευθεία απειλή.

Στην σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαιτήσει και την άμεση επιβολή σκληρών και στοχευμένων κυρώσεων κατά της Τουρκίας, θέτοντας επί τάπητος την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας και της Κύπρου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός που κατέστησε την Ελλάδα «ενεργειακά εξαρτημένη», κλείνοντας τα λιγνιτικά εργοστάσια και ακυρώνοντας τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως ακριβώς «εξασφάλισε» την ενεργειακή επάρκεια της πατρίδας μας, στην σκιά των οδυνηρών εξελίξεων στην Ουκρανία, διότι η αγορά φυσικού αερίου και καυσίμων σε τιμές «μαύρης αγοράς», δεν επιφέρει ενεργειακή επάρκεια, αλλά ενεργειακή «ομηρία».

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μία φορά κατώτερη των περιστάσεων, ανίκανη να υπερασπίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Παραγωγή ενέργειας προς κάλυψη τοπικών αναγκών μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Ν. Χατζηνικολάου ΑΝΤ1 25/02/2022