ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

47961
Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Σε μόλις ένα χρόνο κοινοβουλευτικής παρουσίας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  εκτός από την σκληρή εργασία που αποδεικνύεται με την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών, είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης τις τελευταίες δεκαετίες που έχει καταγράψει ουσιαστικές επιτυχίες για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.

Οι βουλευτές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  είναι πρώτοι σε αριθμό παρεμβάσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος έχει τις περισσότερες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από οποιονδήποτε άλλον πολιτικό αρχηγό.

Η δυναμική παρουσία όμως της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν σταματά στην ποσοτική υπέροχη. Ποτέ άλλοτε ένα κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν έχει καταγράψει τόσο ουσιαστική και έμπρακτη προσφορά τις τελευταίες δεκαετίες.

Αγωνιζόμενοι στο θεσμικό πεδίο, όχι ως αντιπολιτευόμενοι “δολιοφθορείς” για εφήμερα κομματικά οφέλη, αλλά για να τιμήσουμε κάθε ψήφο που λάβαμε. Αγωνιζόμενοι όχι για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές Ελλήνων.

Ένας χρόνος αγώνα, ένας χρόνος προσφοράς, ένας χρόνος επιτυχιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Μέσα στην πανδημία, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  ήταν στην πρώτη γραμμή επιτυγχάνοντας ουσιαστική προσφορά σε κρίσιμα θέματα:

Εισηγηθήκαμε και πετύχαμε την τηλεκπαίδευση των μαθητών μέσω της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εισηγηθήκαμε και πετύχαμε να επιτραπεί η εισαγωγή μη μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης, εξασφαλίζοντας έτσι επάρκεια αντισηπτικών για όλους τους Έλληνες, δίνοντας μεγάλο χτύπημα σε όσους ήθελαν να κερδοσκοπήσουν.

Πετύχαμε έκπτωση στη digea για τα περιφερειακά κανάλια.

Πρωτοστατήσαμε και πετύχαμε τον επαναπατρισμό Ελλήνων από τη Μάλτα

Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε την επιστροφή των τριών Ελλήνων ναυτικών από το Τζιμπουτί.

Παράνομη μετανάστευση – μία δέσμευση της Ελληνικής Λύσης που δεν έμεινε μόνο στην θεωρία αλλά μετουσιώθηκε σε ασυμβίβαστο αγώνα με καταγεγραμμένες επιτυχίες.

Με συντονισμένη κοινοβουλευτική δράση αποτρέψαμε την χρηματοδότηση παράνομων μεταναστών, oοδηγώντας στην απόσυρση σκανδαλώδους διάταξης, την οποία δεν είχαν αντιληφθεί ακόμα και υπουργοί.

 • Εντοπίσαμε, καταγγείλαμε και θέσαμε εκτός νόμου την ΜΚΟ Movement on the Ground στη Λέσβο με ανθελληνική δράση.
 • Συντάξαμε ολοκληρωμένη, κοστολογημένη και πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση – μελέτη για μεταφορά των παράνομων μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά. Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που κόμμα της αντιπολίτευσης καταθέτει μία πρόταση με πλήρες σχέδιο υλοποίησης και εφαρμογής.

Εθνικά θέματα: Είμαστε οι μόνοι που μείναμε σταθεροί  στις αρχές μας και δεν χρησιμοποιήσαμε τα εθνικά θέματα για άγρα ψήφων όπως δυστυχώς έκανε η κυβέρνηση.

 • Συνεχίζουμε τον έμπρακτο αγώνα κατά της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών, καταθέτοντας πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
 • Είμαστε το μόνο κόμμα που κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για καθορισμό ΑΟΖ.
 • Υποδείξαμε και επιβάλαμε στον Πρωθυπουργό την αξιοποίηση των κατασχεθέντων και παρατημένων  τεθωρακισμένων στον Πειραιά, τα οποία αξιοποιήθηκαν για την άμυνα της Ελλάδος στον Έβρο.
 • Απαιτήσαμε και επιτύχαμε την αποπομπή Ροζάκη.
 • Αποτρέψαμε την ψήφιση του Τούρκου γραμματέα στον ΟΗΕ από την Ελλάδα
 • Ξεσκεπάσαμε την εθνική ντροπή με τις εισαγωγές από την Τουρκία, που υπερβαίνει τα δύο δις ευρώ ετησίως και συμπεριλαμβάνει ακόμα και βαρέα όπλα!
 • Εισηγηθήκαμε την κατασκευή φράχτη στον Έβρο με πλήρες σχέδιο και όχι το κακέκτυπο που υλοποίησε η κυβέρνηση, αντιγράφοντας ανεπιτυχώς την πρόταση μας.
 • Εισηγηθήκαμε την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Λιβύη του στρατάρχη Χαφτάρ, την οποία φαίνεται να υιοθετεί πλέον η κυβέρνηση, με αδικαιολόγητη όμως καθυστέρηση.

Ελλάδα χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει. Ο αγώνας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την κοινωνία έφερε έμπρακτα αποτελέσματα:

 • Απαιτήσαμε και πετύχαμε την παραίτηση του Δημοσίου από την αναίρεση που είχε ασκηθεί για τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων της Marfin
 • Απαιτήσαμε και πετύχαμε την φωταγώγηση της Βουλής για την γενοκτονία των Ποντίων, ως ελάχιστο δείγμα τιμής στους μάρτυρες του Έθνους.
 • Καταθέσαμε πρόταση για να χαρακτηριστούν οι «Antifa» ως τρομοκρατική οργάνωση, αποτρέποντας έτσι την δημιουργία εσωτερικού εχθρού.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που έχει καταθέσει πλήρη πρόταση για παραγωγική ανασυγκρότηση, εθνικό προστατευτισμό και πατριωτική οικονομία.

 • Στηρίξαμε έμπρακτα τον Έλληνα αγρότη απαιτώντας και πετυχαίνοντας την αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για τα έτη 2019 και 2020.
 • Απαιτήσαμε την επιδότηση της εργασίας ειδικά στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και τις αγροτικές καλλιέργειες, ώστε να αντιμετωπιστεί τόσο η ανεργία όσο και η επερχόμενη επισιτιστική κρίση.
 • Επιμείναμε στον καθορισμό αλιευτικών ζωνών, ώστε να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των Ελλήνων αλιέων.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ήταν στην πρώτη γραμμή και στο Ευρωκοινοβούλιο καταγράφοντας ιστορικές επιτυχίες και αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες ευρωβουλευτές, εάν βγάλουν τις κομματικές παρωπίδες μπορούν να προσφέρουν πολλά στην Ελλάδα.

 • Απαιτήσαμε και πετύχαμε την απαγόρευση κυκλοφορίας τις μαϊμού φέτας από ισλανδική  πολυεθνική
 • Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για προστασία των Μακεδονικών προϊόντων
 • Απαιτήσαμε την άρση του ευρωπαϊκού εμπάργκο προς την Ρωσία, το οποίο ζημιώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς.

·         Καταψηφίσαμε την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ