ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞ. ΠΕΡΙ “ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ” ΤΗΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με απίστευτη καθυστέρηση εξέδωσε επιτέλους ανακοίνωση καταδίκης των τουρκικών ενεργειών αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Ερντογάν στην Αγ. Σοφία. Η ανακοίνωση όμως διέπεται από το γνωστό φοβικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία.
Η στάση μας απέναντι στον ισλαμιστή Ερντογάν, που δοκιμάζει τις αντοχές του έθνους μας, πρέπει να είναι σκληρή, ως πρέπει, και όχι κατευναστική.
Οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Δένδια, ότι δεν έγινε κάποια «απόπειρα αλλοίωσης» από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά το τετελεσμένο έγκλημα της βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας.
Επιπλέον, υπενθυμίζουμε στον κ. Δένδια ότι η Τουρκία δεν είναι «θεματοφύλακας» της Αγίας Σοφίας, αλλά ανάξιος κατακτητής.
Ο Ελληνισμός ουδέποτε φοβήθηκε ορδές, ούτε πτοήθηκε από την αριθμητική υπεροχή οποιουδήποτε κατακτητή.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ