ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠ.ΕΞ. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠ.ΕΞ. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ

Αναφορικά με την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια στην Αίγυπτο για συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για το θέμα της Λιβύης, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:

Όταν πριν ένα μήνα από βήματος της Βουλής ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μιλούσε για συμμαχία με την Αίγυπτο διότι η Τουρκία “κινείται με Λιβύη”, οι της Νέας Δημοκρατίας γελούσαν!

Σήμερα μετά το “χαστούκι” από την φιλοτουρκική κυβέρνηση της Λιβύης για την ΑΟΖ, η κυβέρνηση αποφάσισε να μας ακούσει για την απέλαση Λίβυου Πρέσβη και να ταξιδέψει ο κ.Δένδιας στην Αίγυπτο, εχθρό της Τουρκίας! Η καθυστέρηση αυτή μαζί με την μη ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ δημιούργησε το “κακό δεδομένο” της Τουρκο – Λιβυκής συμφωνίας!

Υπενθύμιση στην κυβέρνηση! Στην εξωτερική πολιτική δεν ισχύει το “κάλιο αργά παρά ποτέ”, αλλά το “καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΛΙΒΥΗ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ