ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΑ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΑ

Σπουδαία επιτυχία του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης για την προστασία της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) «φέτα» – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων με έδρα το Ρέικιαβικ της Ιρλανδίας.

Μετά από γραπτή ερώτηση- παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκου (Φραγκούλη), αναφορικά με το κατά πόσο είναι νόμιμη η χρήση του ονόματος «Φέτα» από ιρλανδική εταιρεία γαλακτοκομικών με έδρα το Ρέικιαβικ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά δια του επιτρόπου κ. Wojciechowski πως «η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) «φέτα» [..] προστατεύεται από οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση εμπορική χρήση της ονομασίας· από κάθε κατάχρηση, απομίμηση ή επίκληση από οποιαδήποτε άλλη ψευδή ή παραπλανητική ένδειξη όσον αφορά την προέλευση, την καταγωγή, τη φύση ή τις ουσιαστικές ιδιότητες του προϊόντος και από κάθε άλλη πρακτική ικανή να παραπλανήσει τον καταναλωτή όσον αφορά την πραγματική καταγωγή του προϊόντος».

«Οι υπηρεσίες της Επιτροπής έχουν επικοινωνήσει με τις ισλανδικές αρχές για να διερευνήσουν τις ανωτέρω καταγγελίες και, εάν αυτές είναι βάσιμες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να επιβάλουν την προστασία της ΓΕ του προϊόντος «φέτα» της ΕΕ, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας», καταλήγει ο Επίτροπος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε τη σχετική ερώτηση εδώ
Δείτε τη σχετική απάντηση εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ παρούσα στον αγιασμό του υπό ανέγερση σχολικού συγκροτήματος του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑΣ