ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
“ΟΧΙ” ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ HOT SPOT ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ
Ένα μεγαλοπρεπές “Όχι” από τον Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκου Φραγκούλη ήχησε στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου και στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δοθούν 350 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για πέντε νέα hot-spot στα Ελληνικά νησιά και για την ενίσχυση των λαθρομεταναστών.
Στη σημερινή έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τέθηκε προς ψήφιση το σχέδιο της Κομισιόν και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την παροχή 280 εκ. ευρώ για την κατασκευή πέντε νέων hot-spot στα Ελληνικά νησιά και 50 εκ. ευρώ για υπηρεσίες και αγαθά στους νέους καταυλισμούς.
Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δήλωσε ”κατά” επισημαίνοντας πως: «Η πρακτική των τελευταίων ετών έχει αποδείξει πως η πολιτική αυτή δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ολοένα και μεγαλύτερη εισροή λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.
Η Ευρώπη καθίσταται, έτσι, πόλος έλξης για υπηκόους τρίτων χωρών ανά την υφήλιο και προσελκύει συνεχώς περισσότερους ανθρώπους, που εγκλωβίζονται, εν τέλει, στα ελληνικά νησιά. Αυτό που ζητάμε από την ΕΕ είναι πραγματική βοήθεια για τη σφράγιση και περιφρούρηση των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δείτε τη σχετική αιτιολόγηση ψήφου εδώ
Δείτε τη σχετική έκθεση της Κομισιόν εδώ






