ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ “ΕΛΛΑΔΑ 2021”

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ “ΕΛΛΑΔΑ 2021”

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ συμφωνεί με την ιδέα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία της επιτροπής “Ελλάδα 2021” που θα αναλάβει τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία, διαφωνεί όμως με την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν την επιτροπή αυτή.

Το έτος 2021 έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια Εθνικής Ανάτασης κι Ανάστασης, ενώ η Εθνική μας Παλιγγενεσία αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή του νεώτερου Ελληνισμού καθώς αποτινάξαμε τον οθωμανικό και ισλαμικό ζυγό.

Θεωρούμε πως η τοποθέτηση της κας Γιαννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στην προεδρία της επιτροπής “Ελλάδα 2021” δεν είναι συμβατή με τη σημειολογία και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι εορτασμοί αυτοί στον Ελληνικό λαό.

Από τη στιγμή που επελέχθη πρόσωπο που δεν είναι κοινής αποδοχής από τους πολίτες κι επειδή τα πρόσωπα έχουν σημασία και δίνουν αξία (κι αντίστοιχα απαξιώνουν) θεσμούς και πρωτοβουλίες, ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αποφασίσαμε πως δεν θα μπορούμε να έχουμε συμμετοχή τόσο στη σημερινή εκδήλωση, όσο και στις διεργασίες της επιτροπής που θα ακολουθήσουν.

Δυστυχώς η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία για μία Εθνική επέτειο, αμαυρώνεται από ένα και μόνο πρόσωπο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ