ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΟΙ FINANCIAL TIMES ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ελληνική Λύση

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ FINANCIAL TIMES ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η εξαιρετική ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα Financial Times, τεκμηριώνει ότι η πολιτική του κατευνασμού και του διαλόγου με την Τουρκία είναι απολύτως άχρηστη και ατελέσφορη.

Η τεκμηριωμένη παρέμβαση που υπογράφεται και από τον Mark Wallace, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, προβάλλει το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας που οδήγησε τον Ερντογάν σε άτακτη υποχώρηση, όχι μέσω «διαλόγου και διαπραγματεύσεων» αλλά με την επιβολή σκληρού, οριζόντιου εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα. Καλώντας μάλιστα και το ΝΑΤΟ, να παραδειγματιστεί και να πράξει ανάλογα.

Η εμβληματική αυτή παρέμβαση δικαιώνει πλήρως την θέση της Ελληνικής Λύσης για επιβολή ολικού εμπάργκο στα Τουρκικά προϊόντα, αντί διαλόγου. Λύση που μάλιστα έχουμε παραθέσει αναλυτικά προκειμένου να είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως δήλωνε ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας «δεν είναι αυτοσκοπός» και επέμενε στην ατελέσφορη διαδικασία του διαλόγου που σήμερα αποδεικνύεται καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Ελληνική Λύση δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει στο ακέραιο το εμπάργκο κατά της Τουρκίας, όταν λάβει την εντολή διακυβέρνησης από τους Έλληνες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου, Καλλιθέα – Ημερίδα με τίτλο «Άτομα με Αναπηρία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»
Επόμενο άρθροΘέμα: Ουδεμία αναφορά στην θυσία των ηρώων των Ιμίων στο βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου