ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μετά την “απάτη με τις μάσκες”, η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε και νέα απάτη , αυτή τη φορά με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και εν τέλει την ίδια την Δημοκρατία. Με τη χθεσινή της τροπολογία ,η Νέα Δημοκρατία εισήγαγε δύο άρθρα προς μία ενιαία ψήφιση , επιχειρώντας έτσι λαθροχειρία ψήφου!

Η πρώτη διάταξη αφορά στην απάτη της κυβέρνησης με τις 100.000 θέσεις εργασίας, όπου εικονικά δημιουργεί , προκειμένου να μειώσει (πλασματικά) ποσοστά ανεργίας .Δεν μας λέει φυσικά ότι αδιαφόρησε για την πραγματική απασχόληση των ανέργων , που μετά το εξάμηνο οι εργοδότες θα μπορούν ελεύθερα να πετούν σα “λεμονόκουπες”!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ζήτησε θέσεις εργασίας χωρίς ημερομηνία λήξης , χωρίς ρουσφετολογικά κριτήρια , χωρίς φρούδες ελπίδες!
Μαζί με αυτή τη διάταξη – παγίδα, που ανοίγει εκ νέου το δρόμο για απολύσεις, η Νέα Δημοκρατία , εισήγαγε και τη διάταξη για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα ακριτικά νησιά, διάταξη με την οποία η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ συμφωνούσε!

Δεν επέτρεψε όμως η κυβέρνηση στην ψηφοφορία να ψηφιστούν ξεχωριστά τα δύο άρθρα , γεγονός που κατήγγειλε και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο εισηγητής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στερώντας μας έτσι τη δυνατότητα να εκφράσουμε τη διαφορετική μας πρόθεση για τις δύο διατάξεις.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική πρακτική της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας πως αυτές οι τακτικές υποσκάπτουν την ίδια την κοινοβουλευτική διαδικασία και υποβιβάζουν το ίδιο το θεσμό του Ελληνικού κοινοβουλίου. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση να ευτελίσει το δημοκρατικό ιδεώδες!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Αναγνώριση διπλών ετών υπηρεσίας για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε Πλωτές Υπηρεσίες”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ