ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΑΛΑΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”

Ελληνική Λύση

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΑΛΑΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε αίτημα για συμπερίληψη θέματος στην εξαμηνιαία συζήτηση με τον Επίτροπο Γεωργίας εξέτασης της δυνατότητας απαγόρευσης της παραγωγής και εισαγωγής κρέατος χαλάλ στην Ευρώπη.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  τονίζει ότι στην ΕΕ, υπάρχει αυξανόμενος σεβασμός για τα ζώα. Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στα ζώα που μας προσφέρουν φαγητό. Οι ενεργοί πολίτες δραστηριοποιούνται, όπως έδειξε η πρόσφατη πρωτοβουλία End the Cage Age.

Βεβαίως, το ευρύτερο κοινό, οι καταναλωτές διακατέχονται από μία ισχυρή και αυξανόμενη ανάγκη προστασίας των ζώων. Υπό αυτήν την έννοια, θεωρούμε ότι οι πρακτικές που βασανίζουν τα ζώα μέχρι το θάνατό τους, όπως το χαλάλ, είναι απερίγραπτα κακές και δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες που η ανθρωπότητα θέλει να έχει το 2021.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ρωτά τον Επίτροπο: Ποιες ενέργειες σκοπεύει να προτείνει η Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το κρέας χαλάλ δε θα παράγεται και δεν θα εισάγεται στην ΕΕ;

Το αίτημα θα εξεταστεί από τους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων, ώστε να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης με τον Πολωνό Επίτροπο Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ