ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

Η πανηγυρική δήλωση του πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τεκμηριώνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε μία κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας και έναν πρωθυπουργό που ζει σε παράλληλο σύμπαν.

Με την οικονομία να καταγράφει έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών σχεδόν 11 δις και πάνω από 6 δις ταμειακό έλλειμμα για το επτάμηνο, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει, αλλά να απολογείται.

Με το 45% των Ελλήνων να αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και τους εγγεγραμμένους ανέργους σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) να αγγίζουν το 1 εκατομμύριο, η κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί θα έπρεπε ήδη να λογοδοτεί.

Αυτό που δεν σχολίασε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση του, είναι η υποχρέωση της Ελλάδας να επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα το 2023. Προφανώς επειδή η έννοια «πλεόνασμα» είναι άγνωστη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, έπειτα από τρία χρόνια δίδυμων ελλειμμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των ελλειμμάτων, του δημόσιου χρέους, της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής, της αδιαφάνειας και της καταστρατήγησης βασικών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δυστυχώς, το «λογαριασμό» που δημιούργησε θα κληθούν να τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων, όταν ο ίδιος θα αποτελεί ένα θλιβερό παρελθόν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΣΤΑ 20 ΧΛΜ. ΒΑΔΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ