ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΕ ΖΟΖΕΠ ΜΠΟΡΕΛ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ”

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΕ ΖΟΖΕΠ ΜΠΟΡΕΛ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, στην ερώτηση για την προστασία της Ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου.

Δυστυχώς η απουσία ξεκάθαρης θέσης υπέρ των Ελλήνων της μειονότητας, αποδεικνύει ακόμη μια φορά την φιλότουρκη στάση του Ζοζέπ Μπορέλ και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ένωση.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, πιστός στις αρχές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , έθεσε το θέμα της προστασίας της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τένεδου, στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απάντηση Μπορέλ στο κάλεσμα του Ευρωβουλευτή, εκπλήσσει για τη δεινότητα με την οποία αποφεύγει οποιαδήποτε απάντηση που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση την Τουρκία, σε σχέση με τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της έναντι της Ελληνικής Μειονότητας στην Ίμβρο και στην Τένεδο.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία επιδιώκει μια τέτοια στάση, με διπλωματική γλώσσα, κενή περιεχομένου, χωρίς καμία διάθεση τιμωρίας ή κινήτρου για την αντιμετώπιση της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λοζάνης.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία του Εμμανουήλ Φράγκου υποστηρίχθηκε από έντεκα Ευρωβουλευτές όλου του πολιτικού φάσματος και διαφορετικών κρατών. Η απάντηση του κ. Μπορέλ αποτελεί προσβολή στο Διεθνές Δίκαιο, στην Ελλάδα και στους υπογράφοντες Ευρωβουλευτές.

Δυστυχώς, τα περισσότερα ελληνικά κόμματα, με την εξαίρεση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, υπερψήφισαν στην τοποθέτηση του τουρκόφιλου κ. Μπορέλ ως Ύπατου Αρμοστή το 2019.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κυρίου Ζόζεπ Μπορέλ εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ