ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σε σχέση με την αναφορά του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου από το βήμα της ολομέλειας της βουλής για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, προδήλως ακούσια και χωρίς σκοπιμότητα, παραλείπει το επίμαχο απόσπασμα από την πρωτολογία του πρωθυπουργού, στο οποίο και απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Πρέπει όμως να σημειώσουμε τα εξής:

1. Παραθέτουμε τα πρακτικά της Βουλής στα οποία αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου, ήταν απάντηση στην αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί «φερέφωνων» της Τουρκίας στα ελληνικά ΜΜΕ. Και της προτροπής του Έλληνα πρωθυπουργού στα ελληνικά ΜΜΕ ώστε να «αυτολογοκρίνονται» προκειμένου να μην παρουσιάζουν τις τουρκικές θέσεις. Στην πρωτολογία του λοιπόν ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος, συνέστησε στον πρωθυπουργό να πάρει τον φιλικό προς αυτόν τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να του ζητήσει να μην γίνονται αυτές οι αναφορές.

2. Όπως η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει, η ΕΣΗΕΑ δεν ζήτησε την άποψη του κόμματος ή του προέδρου του πριν εκδώσει την ανακοίνωση, γεγονός που θα απέτρεπε την συγκεκριμένη παράλειψη.

3. Μέχρι σήμερα η ΕΣΗΕΑ «έπραξε ουδέν» για την μη πρόσκληση βουλευτών αλλά και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εδώ και 18 μήνες.

ΥΓ. Η ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να εγκαλέσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε για προώθηση των θέσεων της Τουρκίας από ελληνικά ΜΜΕ. Και εκ της ακούσιας αυτής παράλειψης να μην πέσει στην παγίδα εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.