ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ. ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ “ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ. ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ “ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον για την αδικαιολόγητη ανοχή της ΕΕ σε υποσχέσεις λαθρομεταναστών για οικειοθελή αναχώρηση. Η απάντηση καταγράφει την εμμονή της Επιτρόπου για “προθεσμία οικειοθελούς αναχώρησης” στους λαθρο-εισβολείς, με όρο να μην υπάρχει εικαζόμενος “κίνδυνος για την ασφάλεια τους”, πράγμα που τους δασκαλεύουν οι ΜΚΟ να ισχυρίζονται.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , είχε καταγγείλει στην Επιτροπή, ότι ο 21χρονος Τυνήσιος ισλαμιστής δολοφόνος της Νίκαιας, διέπραξε την τρίτη δολοφονική επίθεση στη Γαλλία εντός δύο μηνών, δεν παρακολουθείτο και πέρασε στην Ευρώπη μέσα από την Ιταλία διαθέτοντας ένα πιστοποιητικό του Ερυθρού Σταυρού. Ο νεαρός τρομοκράτης είχε «κληθεί να εγκαταλείψει τη χώρα εντός επτά ημερών» ώστε να επιστρέψει στη Τυνησία. Η ανοχή όμως της Κοινοτικής νομοθεσίας, που αρκέστηκε σε μια υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα, έδωσε τον χρόνο στον ισλαμιστή τρομοκράτη, να δράσει δολοφονικά, ακολουθώντας τις επιταγές διαφόρων θρησκευτικών τρομοκρατών του Ισλάμ.

Η κυρία Γιόχανσον αναφέρει ότι η Επιτροπή στηρίζει τα κράτη-μέλη στις προσπάθειές τους για τον καλύτερο εντοπισμό ενδείξεων ριζοσπαστικοποίησης και την εξασφάλιση καλύτερης παρακολούθησης των καταδικασθέντων τρομοκρατών. Όσον αφορά όμως την καταγγελία του Έλληνα Ευρωβουλευτή για τις πρωτάκουστες φραστικές επιθέσεις του Τούρκου προέδρου εναντίον Ευρωπαίων ηγετών, ενεργοποιώντας τη λογική της τζιχάντ κατά της Δύσης, απέφυγε να απαντήσει ευθέως. Επανέλαβε τη χλιαρή στάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αποφεύγει την σύνδεση της ρητορικής Ερντογάν με τη τζιχαντιστική τρομοκρατία.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Εμμανουήλ Φράγκος είχε καλέσει την Επιτροπή να δώσει μια απάντηση στις σοκαριστικές τρομοκρατικές επιθέσεις, από λαθροεισβολείς που κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι, με πιστοποιητικό ΜΚΟ και την υπόσχεση ότι θα αναχωρήσουν οικειοθελώς. Η απάντηση της κυρίας Γιόχανσον ότι η Επιτροπή εξακολουθεί να ενισχύει τα εργαλεία πληροφόρησης της ΕΕ για τη διαχείριση της ασφάλειας, των συνόρων και της μετανάστευσης, είναι πασιφανές ότι δεν πρόκειται να δώσει την άμεση και αποτελεσματική λύση, που προσδοκούν οι ευρωπαίοι πολίτες. Δυστυχώς δεν δίνεται έτσι απάντηση στην απειλή για νέες επιθέσεις, από τζιχαντιστές στο ευρωπαϊκό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την ερώτηση του Ευρωβουλευτή εδώ και την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εδώ.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Επίκαιρη ερώτηση 19/02/2021
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ, ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΦΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ!