ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ “ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ “ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, έλαβε απάντηση από την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον στην πρωτοβουλία του για αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο. Η επιτυχημένη παρέμβαση του Έλληνα Ευρωβουλευτή ήδη χαρακτηρίζεται ως μια ευρωπαϊκή υπερκομματική συμμαχία, η οποία έχει στόχο να θεσμοθετήσει μια ισχυρή ασπίδα προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος κατήγγειλε την Κομισιόν τους νέους καθημερινούς κινδύνους του διαδικτύου και τα εγκληματικά δίκτυα που συχνά στρατολογούν παιδιά από φτωχές οικογένειες και τα μαγνητοσκοπούν, για να τα χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα. Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον αναγνώρισε τις ελλείψεις στο συγκεκριμένο θέμα και ενημέρωσε τον Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ότι θα προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού της Ευρωπόλ. Δυστυχώς η Ευρωπόλ δεν έχει σήμερα τη δυνατότητα παρέμβασης σε τρίτες χώρες με οργανωμένα δίκτυα διαδικτυακού εγκλήματος “sextortion”.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ξεκινάει μια σειρά από πρωτοβουλίες στο συγκεκριμένο θέμα. Στόχος είναι να ενημερωθούν γονείς και παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών στον παγκόσμιο ψηφιακό κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον εδώ και την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ
Επόμενο άρθροΘέμα: Άδικες και μεροληπτικές Υπουργικές Αποφάσεις κατά μαθητών των ΕΠΑ.Λ.