ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΕΝΙΩΝ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση στην επιστολή του για δράσεις υπέρ των Αρμενίων, από την ανώτατη ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σάρλ Μισέλ συμφωνούν με τον Εμμανουήλ Φράγκο για τα δεινά που υπέστη ο χριστιανικός λαός της Αρμενίας και τονίζουν ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα πρέπει ποτέ να ξανασυμβούν.

Με πρωτοβουλία του ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , ζήτησε πράξεις από την ΕΕ και έλαβε την ξεκάθαρη δήλωση συμπαράστασης υπέρ των Αρμενίων, που επλήγησαν βάναυσα από το Αζερμπαϊτζάν και από την Τουρκία του Ερντογάν.
Τόσο η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν, όσο και ο Πρόερος Σάρλ Μισέλ επικρότησαν και επανέλαβαν την έκκληση του Εμμανουήλ Φράγκου για άμεση απελευθέρωση των Αρμενίων, παρανόμως κρατουμένων από το Αζερμπαϊτζάν. Παρόλα αυτά δήλωσαν ότι η επίσημη αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από την ΕΕ προσκρούει στην ανάγκη ομοφωνίας των Κρατών Μελών.

Τέλος, στην έκκληση του Εμμανουήλ Φράγκου για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ανώτατο επίπεδο, για μπλοκάρισμα της εκτόξευσης τουρκικού δορυφόρου στις ΗΠΑ, οι Πρόεδροι της ΕΕ δήλωσαν ανικανότητα παρέμβασης, παρά το γεγονός ότι αφορά στην άμυνα της Ευρώπης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την αλληλογραφία επί του θέματος μεταξύ του Ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Εμμανουήλ Φράγκου εδώ και τις απαντήσεις των Προέδρων της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σάρλ Μισέλ εδώ και εδώ.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Δημόσιος κίνδυνος τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα στο Αγρίνιο
Επόμενο άρθροΘέμα: Στο έλεος του καιρού, των κινδύνων και της αδιαφορίας έχει αφεθεί ο βατήρας καταδύσεων που ονομάζεται «τραμπολίνο» στην Ρόδο