ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Η προσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ όπως αυτή εκφράστηκε κατά τη συνάντηση Ερντογάν – Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη, αποτελεί μία στρατηγική ήττα της Ελλάδας.

Η αναφορά του Τούρκου προέδρου ο οποίος αποκάλυψε πως δεν συζητείται μόνον ο αγωγός Ισραήλ – Τουρκίας – Ευρώπης, αλλά ακόμα και κοινές γεωτρήσεις Τουρκίας – Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνει την εγκληματική πολιτική της ΝΔ στα εθνικά θέματα.

Είχα προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους ότι η ακύρωση του εθνικής σημασίας αγωγού East Med ήταν μία αδιανόητη εθνική αυτοχειρία, που θα οδηγήσει στην περιθωριοποίηση της Ελλάδας και στην αναβάθμιση της Τουρκίας.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφόρησε και μιλούσε για «καλώδια» προκειμένου να εξαπατήσει το πανελλήνιο.

Όταν ο ίδιος δείχνεις με τόσο εμφατικό τρόπο ότι είσαι ανίκανος να υπερασπίσεις τα εθνικά σου συμφέροντα, είναι αναμενόμενο να σε εγκαταλείψουν ακόμα και οι σύμμαχοι σου.

Κάθε ημέρα που περνάει, η Ν.Δ. γίνεται και πιο επικίνδυνη για το μέλλον του έθνους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Η ενίσχυση σχέσεων Τουρκίας-Πακιστάν και η ανάγκη της Ελλάδας για την υποστήριξη των συμφερόντων της στην ανατολική Μεσόγειο
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΚΡΑΤΙΔΙΟ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Κ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ