Αρχική Δελτία Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή σου που δεν έχεις λόγια για να δεις ή να αξιολογήσεις αυτό που έχει συμβεί.

Χθες στο ελληνικό κοινοβούλιο είπα ότι η Θεσσαλία πέθανε. Με αυτά που βλέπουμε σε όλη την περιοχή Βόλο, νότιο Πήλιο, αλλά και Λάρισα, Καρδίτσα θεωρώ ότι η Θεσσαλία έχει πεθάνει για τα επόμενα χρόνια.

Εδώ λοιπόν χρειάζεται η βούληση της Πολιτείας, και όταν λέω Πολιτεία δεν αναφέρομαι στην κυβέρνηση αλλά σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, για να βοηθήσουμε αυτή την περιοχή.
Αυτό που θέλω να πω όμως προς την κυβέρνηση, είναι ότι έχουν γίνει συντριπτικά λάθη.

Λάθος πρώτο: το 112 στην περιοχή του Παλαμά δεν ήχησε, παρά τα περί του αντιθέτου που λέγονται, και μόνο με την καμπάνα του χωριού οι άνθρωποι ξύπνησαν.

Δεύτερον: ακούς υπουργούς να λένε ότι «ξέρετε, δεν πετούν τα ελικόπτερα». Μέγα ψεύδος. Τα super puma πετούν, αλλά δυστυχώς από τα 12 που έχουμε πετούν μόνο τα 2, διότι τα υπόλοιπα 8 έχουν σκυλευτεί και τα 2 είναι στο συνεργείο. Δεν έχουν ανταλλακτικά.

Το χειρότερο δε απ’ όλα είναι ότι δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά και η Ελλάδα είναι υπόδικη. Έχουν δοθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά, τα οποία δεν έχουν γίνει ποτέ.

Ζητώ λοιπόν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να κάνει παρέμβαση και να ελεγχθούν όλοι οι Περιφερειάρχες, όλοι οι Δήμαρχοι, όλοι οι υπουργοί, πού πήγαν τα λεφτά. Και αν έχουν απενταχθεί έργα αντιπλημμυρικά για να πάνε σε παρτέρια και σε διάφορα πεζοδρομιάκια που και αυτά χρειάζονται, αλλά περισσότερο είναι να προστατεύσεις τη ζωή των Ελλήνων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ