Αρχική Δελτία Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ”

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φέρνει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, την «επιδημία» της ανεργίας για την Ελλάδα και ειδικότερα αυτή της ανεργίας των νέων, την ώρα που οι πρωτοφανείς αυξήσεις τιμών αποτελούν προάγγελο κακών για τους φτωχότερους Έλληνες.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η Ελλάδα διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά ανεργίας στο 14,6% το μήνα Ιούλιο, ήτοι 92% υψηλότερη ανεργία του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Σημειωτέον, πως σε αυτό το ποσοστό δε συμπεριλαμβάνονται οι μερικώς και εποχικώς απασχολούμενοι, αν και ο Ιούλιος είναι ευνοϊκός μήνας για την απασχόληση στην Ελλάδα, λόγω του τουρισμού. Θλιβερότερη είναι η ελληνική πρωτιά στην ανεργία των νέων με 37,6%, ποσοστό πενταπλάσιο του αντίστοιχου γερμανικού.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος τονίζει ότι λόγω της πολύπλοκης γραφειοκρατίας και του επιπέδου των εισφορών, μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας καταλήγει στη μαύρη οικονομία, με πολλούς εργαζόμενους να βρίσκονται σε συνθήκες απόλυτης εξάρτησης, κακοπληρωμής/μη-πληρωμής και ιδιαίτερου άγχους για την επιβίωση τους. Ανεργία μήτηρ πάσης κακίας, ιδίως και καθώς με τη δυνατότητα φυγής εργαζομένων υψηλής κατάρτισης εντός της ενιαίας αγοράς, η χώρα μπαίνει σε ένα φαύλο κύκλο κοινωνικής δυσλειτουργίας, διάρρηξης ανθρωπίνων σχέσεων, προβλημάτων υγείας και επιταχυνόμενης μείωσης πληθυσμού.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά που βάλλεται πανταχόθεν, απευθύνει τα εξής ερωτήματα προς την Κομισιόν:
1) Διαθέτει στοιχεία για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από τη διατήρηση ανεργίας τόσων υψηλών επιπέδων στην Ελλάδα;
2) Συμφωνεί με την άποψη ότι η μείωση της πραγματικής ανεργίας, κυρίως στου νέους οφείλει να είναι η πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την επίτευξη των κοινωνικών και οικονομικών στόχων στην ΕΕ;
3) Ποιές κορυφαίες μεταρρυθμίσεις θα «άλλαζαν το παιχνίδι» για την ταχύτερη και πλέον βιώσιμη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ