ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 07 ΜΑΪΟΥ 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Ενώ η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα ήταν προγραμματισμένη, η Τουρκία προέβη σε μία σειρά αδιανόητων προκλήσεων: Την βεβήλωση της Μονής της Χώρας, την επαίσχυντη δήλωση Φιντάν περί «καταπίεσης τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα, την συμπερίληψη στα σχολικά βιβλία της διαβόητης «γαλάζιας πατρίδας», που συνιστά ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας κλπ.

Είναι αυτονόητο ότι έπειτα από αυτά τα γεγονότα, ο Κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε, άμεσα, να ακυρώσει την επίσκεψη του και το ΥΠΕΞ, μέσω αντίστοιχων διαβημάτων, να απαιτήσει την άμεση αναστροφή των Τουρκικών ενεργειών, που συνιστούν τον ορισμό της «Επικείμενης Απειλής», κατά το άρθρο 51, του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, όμως, ο πρωθυπουργός φαίνεται να εμμένει στην επικίνδυνη απόφαση του να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στην Τουρκία και την συνάντηση με τον δικτάτορα Ερντογάν!

Η Ελληνική Λύση προειδοποιεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι, εάν επισκεφθεί την Άγκυρα υπό αυτές τις συνθήκες, διαπράττει εθνική μειοδοσία, καθώς, νομιμοποιεί τις τουρκικές διεκδικήσεις στο σύνολό τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ
Επόμενο άρθροΘέμα: Σχετικά με την κατάσταση των αλιευμάτων στο Σαρωνικό