ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι κατά την φημολογούμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει στον Έλληνα πρωθυπουργό το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας μας. Φτάνοντας στο σημείο να συζητήσει ακόμα και το σχέδιο εισβολής με το όνομα «γαλάζια πατρίδα» και το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, για τα οποία η Άγκυρα αμφισβητεί ακόμα και την κυριαρχία τους!

Υπενθυμίζουμε στη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό, ότι δεν έχει δικαίωμα να γκρεμίσει την εθνική γραμμή, ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Η μόνη διαφορά Ελλάδας – Τουρκίας είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο.

Εάν μετά από αυτή την ανακοίνωση ο κ. Μητσοτάκης αποτολμήσει διμερή συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, ξεπερνά τα όρια της «ανοησίας» και αγγίζει αυτά της εθνικής μειοδοσίας.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ
Επόμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Επιτροπή Ισότητας και Κοινωνικών Υποθέσεων 08/03/2022