ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον μήνα Ιούνιο ανήλθε στο 12,1% καταγράφοντας νέο ρεκόρ 30ετίας. Τον μήνα Μάιο ο πληθωρισμός είχε ανέλθει στο 11,3% γεγονός που αποδεικνύει ότι τα περιβόητα μέτρα της κυβέρνησης για την «καταπολέμηση της ακρίβειας» είναι άλλη μία πολιτική απάτη της Ν.Δ.

Η Ελληνική Λύση προειδοποιούσε από τον Ιούλιο του 2021 για το κύμα ακρίβειας που έρχεται, αλλά η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι πρόκειται για «παροδικό φαινόμενο». Η Ελληνική Λύση είχε καταθέσει πλήρες πλέγμα ενεργειών για την ανάκληση των ανατιμήσεων, με μικρό μάλιστα δημοσιονομικό κόστος. Δεν εισακουστήκαμε.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα υπερβαίνει σχεδόν κατά 50% τον αντίστοιχο πληθωρισμό της ευρωζώνης, τεκμηριώνει ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΝΔ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ