ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης συνυπογράφει κοινή επιστολή προς την ηγεσία της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνιστεί η κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια στη μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης. Ουσιαστικά ζητείται ξεκάθαρη γραμμή χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό για τείχους και φράχτες, για να προστατευτεί η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της Ευρώπης από τη λαθρομετανάστευση.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος συνυπέγραψε μαζί με άλλους ευρωβουλευτές, που τάσσονται κατά της λαθρομετανάστευσης, επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις έργων προστασίας των συνόρων. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Επιτροπή συγχρηματοδοτεί ένα ισπανικό σχέδιο ενίσχυσης της ασφάλειας των συνόρων στα ευρωπαϊκά εδάφη στη Θέουτα και Μελίγια. Απεναντίας όσον αφορά στα Ελληνικά σύνορα, η Κομισιόν δηλώνει ότι δεν παρέχει χρηματοδοτική βοήθεια για την κατασκευή φραχτών ή πλωτών περιφράξεων.

Η επιστολή επιδιώκει την ξεκάθαρη κοινή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο επίμαχο θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων από την λαθρομετανάστευση, χωρίς αντιφάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την κοινή επιστολή που συνυπογράφει ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ