ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με έκτακτη υπουργική απόφαση, παρατείνεται η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος τουλάχιστον μέχρι το 2025, ακυρώνοντας το επικίνδυνο σχέδιο απολιγνιτοποίησης της ΝΔ.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά άλλη μία μεγάλη δικαίωση της Ελληνικής Λύσης, που από την πρώτη στιγμή είχε προειδοποιήσει ότι το κυβερνητικό σχέδιο «απολιγνιτοποίησης» θα οδηγούσε στην ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας και την εκτίναξη του κόστους ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σήμερα μετά από ένα χρόνο, η κυβέρνηση υπό καθεστώς πανικού αντιγράφει μερικώς τη γραμμή της Ελληνικής Λύσης, που είναι η γραμμή της λογικής, αφού όμως πρώτα επέφερε ανυπολόγιστη ζημιά στους Έλληνες και την Εθνική Οικονομία.

Καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση να ακολουθήσει πλήρως την πρόταση της Ελληνικής Λύσης για παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2040, όπως ήδη έχουν εξαγγείλει πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την άμεση έναρξη διαδικασιών για την εξόρυξη του φυσικού αερίου και του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.

Η κυβερνητική μεθόδευση περί απεμπόλησης της εκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών είναι εξ ίσου επικίνδυνη και πρέπει άμεσα να ακυρωθεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΕΛΛAΔΑ EΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕI ΣΕ ΟΡΜΗΤHΡΙΟ ΔΟΥΛΕΜΠOΡΩΝ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ