ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ

Επί τέσσερις ημέρες η φωτιά καταστρέφει χιλιάδες στρέμματα του Εθνικού Πάρκου στο απαράμιλλου κάλλους Δάσος της Δαδιάς. Ενός δάσους με μοναδική βιοποικιλότητα, ύψιστης εθνικής αλλά και γεωπολιτικής σημασίας λόγω της στρατηγικής του θέσης.

Λίγους μήνες πριν όμως η κυβέρνηση είχε καταργήσει σκανδαλωδώς τον Φορέα Διαχείρισης του δάσους της Δαδιάς! Με τον αρμόδιο υπουργό τώρα, μετά την καταστροφή να προαναγγέλλει ότι θα τον επανιδρύσει…

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην ακριτική Λέσβο, όπου οι κάτοικοι καταγγέλουν την απόλυτη ανυπαρξία του κράτους. Σε μια περιοχή μάλιστα που έχει γίνει στόχος των «υβριδικών επιθέσεων» των Τούρκων και η φύλαξη του θα έπρεπε να αποτελεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

Όταν οι κυβερνήσεις νομοθετούν υπέρ συμφερόντων αντί να θωρακίζουν την ιερή ελληνική γη, καθίστανται υπαίτιες για την καταστροφή της.

Όταν υπουργοί «αλληλοσυγχαίρονται» την ώρα που εθνικοί δρυμοί αφανίζονται, αποδεικνύουν ότι εκτός από ανίκανοι, είναι και επικίνδυνοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ