ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Για έκτη φορά το τρέχον έτος, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η αύξηση κατά 50 ευρώ μηνιαίως από την 1η Μαΐου την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι χωρίς αντίκρυσμα αφού ήδη έχει εξανεμιστεί από τις σφοδρές ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας και τα είδη πρώτης ανάγκης, που υφίστανται εδώ και 9 ολόκληρους μήνες.

Πανηγυρίζει λοιπόν η κυβέρνηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 €, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε παραδεχτεί (χρόνια μάλιστα πριν τις τρέχουσες ανατιμήσεις) πως δεν θα μπορούσε να ζήσει ούτε με 800€ το μήνα!

Επιπλέον, η συγκεκριμένη δαπάνη θα επιβαρύνει τον ιδιωτικό τομέα που ήδη βάλλεται πανταχόθεν από την ιλιγγιώδη αύξηση του ανελαστικού κόστους λειτουργίας, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με λουκέτο.

Ένας «πρωθυπουργός των διαγγελμάτων» και μία κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, οδηγούν εργαζόμενους και επιχειρήσεις στην καταστροφή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Μήνυμα για το Πάσχα