ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ. ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ. ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η παρουσία του Αλβανού προέδρου Ιλίρ Μέτα σε εκδήλωση με αναφορές σε «γενοκτονία Τσάμηδων» και «κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα» συνιστά ευθεία απειλή κατά της Πατρίδας μας.

Για άλλη μια φορά όμως, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, απαντά σε αυτή την επικίνδυνη, φασιστική πρόκληση με «χλιαρό διάβημα», το οποίο οι Αλβανοί απέρριψαν με απαξιωτικό τρόπο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που το 2009 επέτρεψε την είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ χωρίς ανταλλάγματα και διασφαλίσεις για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ενώ ανέχτηκε την ακύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ, επιμένει στα ίδια ολέθρια λάθη.

Οι απειλές κατά του έθνους δεν αντιμετωπίζονται με «κατευνασμό». Η «απάντηση» που πρέπει άμεσα να δοθεί, πρέπει να διασφαλίζει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, υπό την απειλή του βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Η εποχή του «κατευνασμού» που η Ελλάδα επί Νέας Δημοκρατίας, χωρίς προϋποθέσεις, έδωσε το πράσινο φως για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ οι Αλβανοί καταργούσαν την κοινή ΑΟΖ, πέρασε ανεπιστρεπτί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ”
Επόμενο άρθροΧριστοχρόνης Ατσάρος, Κεφαλονιά – Κατάθεση στεφάνου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων