ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Ελληνική Λύση

ΤΡΙΤΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Η κυβέρνηση των δίδυμων ελλειμμάτων δια του προσχεδίου του προϋπολογισμού, που κατέθεσε στην Βουλή, απέδειξε ότι παραμένει αποστασιοποιημένη από την πραγματικότητα και την πρωτοφανή καταστροφή που έχει επιφέρει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις επιλογές της.

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που για το 2022 είχε προϋπολογίσει πληθωρισμό μικρότερο της μονάδας, όταν αυτή τη στιγμή ο πραγματικός πληθωρισμός καταγράφει διψήφιο ποσοστό εδώ και μήνες. Η κυβέρνηση όμως αντί να προβεί σε γενναία μείωση της φορολογίας επί των ανατιμήσεων, μέτρο το οποίο δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό αποτύπωμα, πανηγυρίζει για την «υπέρβαση των φορολογικών εσόδων»!

Το μόνο «ειλικρινές» και πραγματικό στοιχείο του προσχεδίου, είναι η πρόβλεψη για τα φορολογικά έσοδα τα οποία ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 56,19 δισεκατομμυρίων για το 2023.

Πρόκειται για προαναγγελία νέας φοροεπιδρομής και «καταλήστευσης» των Ελλήνων πολιτών, την οποία η Ελληνική Λύση θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στην παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου της Κοζάνης
Επόμενο άρθροΘέμα: Δραματική αύξηση των περιστατικών συγκρούσεων οχημάτων με άγρια ζώα στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας