ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ

Την ώρα που η τιμή νικελίου και κοβαλτίου καταγράφουν ιστορικά υψηλά, η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της να εκποιήσει την ΛΑΡΚΟ.

Το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο καταγράφουν επίσης τις υψηλότερες τιμές των τελευταίων δεκαετιών, η κυβέρνηση όμως επιμένει ότι η εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων και του πετρελαίου είναι «ασύμφορη».

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνεται γεωμετρικά, όμως η κυβέρνηση επιμένει να μην εκμεταλλεύεται τα τεράστια αποθέματα λιγνίτη που θα μπορούσαν να δώσουν στην πατρίδα μας την ενεργειακή αυτονομία, αλλά και να εισφέρουν μεγάλα ποσά στα δημόσια ταμεία. Παράλληλα, ιδιωτικοποίησε την ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας στους νέους μετόχους υπερκέρδη προκαλώντας την καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Τέλος, η κυβέρνηση επιμένει να ανέχεται την τουρκική μεθόδευση που οδήγησε στην εγκατάλειψη του East Med, την ώρα που «πρωτοστατεί» στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Μα η κατασκευή του East Med ισοδυναμεί με την μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη «κύρωση» κατά της Ρωσίας, καθώς βοηθά δραστικά στην απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο!

Για όλες αυτές τις «ανεξήγητες» ενέργειες που κινούνται στα όρια της εθνικής μειοδοσίας, οι υπεύθυνοι σύντομα θα κληθούν να δώσουν «εξηγήσεις».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ