ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Ελληνική Λύση

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο πρόεδρος της Κυριάκος Βελόπουλος είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η τοποθέτηση του πρέσβη Παύλου Αποστολίδη ως επικεφαλής της ομάδας διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, συνιστά ένα ολέθριο λάθος.

Το δημοσιευμένο σε έκδοση κείμενο του με τίτλο «οι δύσκολες ελληνοτουρκικές σχέσεις μέχρι την Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι», συνιστά συνειδητή υπονόμευση των εθνικών μας θέσεων και αποτελεί όπλο στα χέρια της Τουρκίας προκειμένου να συνεχίσει τις παράνομες διεκδικήσεις κατά της Ελλάδος.

Δεν μπορεί ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδος, να χαρακτηρίζει τα εθνικά μας δίκαια και την Ελληνική Κυριαρχία, όπως ορίζεται από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο ως «ελληνικές διεκδικήσεις».

Είναι αδιανόητο ο κύριος Αποστολίδης να χαρακτηρίζει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, το οποίο αποδοκιμάστηκε ομόφωνα από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ ως «αμφιβόλου ισχύος» αναφέροντας συγχρόνως ότι άλλαξε τα δεδομένα!

Και όταν η πάγια θέση της Ελλάδος αλλά και της ΕΕ είναι πως η παράνομη αυτή η συμφωνία δεν δημιουργεί νομικό αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, η παραμονή του κυρίου Αποστολίδη ως εκπροσώπου της Ελλάδος σε οποιαδήποτε διεθνή διαπραγμάτευση, ισοδυναμεί με υπονόμευση των εθνικών μας θέσεων.

Καλούμε λοιπόν τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει άμεσα και να ανακοινώσει την αποχώρηση της Ελλάδος από τις διερευνητικές επαφέ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επόμενο άρθροΘέμα: Σοβαρή έλλειψη σε φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν “οιστραδιόλη”