ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΤΟΛΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σαν σήμερα, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, οι Γερμανοί εκτέλεσαν ομαδικά ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό των Καλαβρύτων άνω των 12 ετών. Κανένας από τους υπευθύνους των εγκλημάτων αυτών δεν λογοδότησε στη δικαιοσύνη. Καμία κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να απαιτήσει από την Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις, τις επανορθώσεις για τις θηριωδίες, ούτε καν το κατοχικό δάνειο!

Δυστυχώς, στην γερμανοκρατούμενη Ευρώπη που ζει και στενάζει κάτω από την μπότα της Μέρκελ, κάποια ελληνικά κόμματα ανήμπορα να ξεφύγουν από την δουλοπρέπεια έναντι των Γερμανών, απέφυγαν να κάνουν έστω και απλή αναφορά στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και την ιερή υποχρέωση διεκδίκησης της αυτονόητης δικαίωσης από την ναζιστική στη συμπεριφορά της Γερμανία.

Αναμένουμε έστω και με καθυστέρηση όλα τα κόμματα να «θυμηθούν» και να καταδικάσουν την γερμανική θηριωδία.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ολομέλεια 13/12/2020
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΑΘ’ ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ