Αρχική Δελτία Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ FITCH ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ” ΤΗΣ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ FITCH ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ” ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ FITCH ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ” ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch, καταδεικνύει ότι η φρενήρης αύξηση του δημοσίου χρέους σε απόλυτους αριθμούς θα συνεχιστεί, καθώς το «μοντέλο» της δήθεν «φιλελεύθερης» ΝΔ, αντί να βασίζεται στην παραγωγή πλούτου, στηρίζεται στον άκρατο δανεισμό.

Η ονομαστική μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ, είναι απόρροια της σταθερής «ονομαστικής ανάπτυξης», δηλαδή του πληθωρισμού που εξαϋλώνει τα εισοδήματα και τις καταθέσεις των Ελλήνων.

Το υποτιθέμενο «οικονομικό θαύμα» της ΝΔ είναι απόρροια της «υπερεκτέλεσης» του προϋπολογισμού, δηλαδή της υπερφορολόγησης των πολιτών. Τους οποίους η Ν.Δ. εξαπάτησε, κάνοντας λόγο για «μείωση της φορολογίας» προεκλογικά.

Η δε βιωσιμότητα του χρέους, την ώρα που η χώρα μας είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια χρέους, βασίζεται στο καταστροφικό PSI που εξανέμισε τα πραγματικά διαθέσιμα της ελληνικής οικονομίας μαζί με την πραγματική αξιοπιστία της χώρας. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ, της οποίας τα υποτιθέμενα «κρατικά ομόλογα», διέπονται από το βρετανικό δίκαιο!

Ως μία απόλυτη ειρωνεία στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, η Fitch συμπεριλαμβάνει τη μονοκρατορία Μητσοτάκη, στα «θετικά στοιχεία». Επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης για τον ολοκληρωτισμό του επιτελικού κράτους και τις συστηματικές μεθοδεύσεις εξόντωσης της αντιπολίτευσης, που φυσικά παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Εάν η Ελλάδα δεν αναπτύξει άμεσα την Δημοκρατία της και δεν παράξει πλούτο, η Οικονομική, κοινωνική και εθνική κατάρρευση είναι αναπόφευκτη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ