ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ “ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ” ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ελληνική Λύση

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ “ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ” ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Η ευθεία απειλή Κιλιντσάρογλου για στρατιωτική επέμβαση σε ελληνικά νησιά αποδεικνύει ότι η τουρκική βαρβαρότητα δεν έχει «πολιτική χροιά».

Προειδοποιούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην προσέλθει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με «έκθεση ιδεών» και με χάρτες που διαφημίζουν τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να παραθέσει στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ σειρά επιχειρημάτων για την παραβίαση των συνθηκών από την πλευρά της Τουρκίας, να μιλήσει για Ίμβρο και Τένεδο (απαιτώντας αυτοδιοίκητο) και για τις συνεχιζόμενες γενοκτονίες κατά των Ελλήνων. Να καταγγείλει τον αφανισμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, του Πόντου, της Ιωνίας και να εγείρει θέμα αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Οφείλει δε να απαιτήσει την άμεση επιβολή κυρώσεων για την καταπάτηση της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και να θέσει θέμα αποχώρησης του Τουρκικού στρατού και των εποίκων από τα κατεχόμενα.

Επιτέλους, η Ελλάδα οφείλει να ενημερώσει την συμμαχία ότι θα χτυπήσει στρατιωτικά, ακόμα και προληπτικά την Τουρκία, όπως ακριβώς δικαιούται βάσει του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και να θέσει το ΝΑΤΟ προ των ευθυνών και των υποχρεώσεων του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Διαρκής επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων 27/06/2022
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ