Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2026
Αρχική Δελτία Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι επικίνδυνη! «Παίζουν» με τις ζωές των παιδιών μας, όπως έπαιξαν με την αφροσύνη τους στο θέμα του τουρισμού. Εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνονται, τότε τα σχολεία θα μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τοποθετείται με σαφήνεια και συγκεκριμένες προτάσεις:
Ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη δεν πρέπει για κανένα λόγο να υπερβαίνει τους 10 – 12 στη χειρότερη περίπτωση. Εάν είναι να ανοίξουν τα σχολεία με 25 μαθητές ανά τάξη, καλύτερα να μην ανοίξουν!

Οι μάσκες για τους μαθητές πρέπει να παρέχονται δωρεάν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ο ΕΟΔΥ οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα και να παρέχει την απαιτούμενη στήριξη, τον έλεγχο και την επιστασία σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα! Κάθε ολιγωρία απόκρισης και ελέγχου θα αποδειχθεί ολέθρια.
Και τέλος, η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» όταν αφορά ανήλικα παιδιά, συνιστά φαρισαϊσμό.

Η ευθύνη για το άνοιγμα και την λειτουργία των σχολείων αλλά κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών μας, επαφίεται αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές και τους πολιτικούς προϊσταμένους που καθίστανται εφεξής, υπόλογοι.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ