ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμΕΑ

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμΕΑ

Στην Ελλάδα που ανδρώθηκε με τα Έπη του «τυφλού» Ομήρου, του «αναπήρου» Τυρταίου και μεγαλούργησε με τα ανδραγαθήματα του «χωλού» βασιλέως της Σπάρτης Αγησιλάου, δεν νοείται η σκόπιμη κρατική περιθωριοποίηση των ΑμΕΑ. Ο μέγας φιλόσοφος Αριστοτέλης άλλωστε ήταν αυτός που στο έργο του «Αθηναίων Πολιτεία» καθιστά υποχρέωση της πολιτείας την ισότιμη ένταξη του συνόλου των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Είναι πραγματικά αδιανόητο οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και άλλες ειδικές ανάγκες να στερούνται πρόσβασης στην Ελλάδα του 2022, όταν σύμφωνα με το γερμανικό επιστημονικό περιοδικό Spektrum der Wissenschaft αλλά και ακαδημαϊκούς όπως η Ντέμπι Σνίιντ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, τεκμηριώνουν ότι στην Αρχαία Ελλάδα οι ναοί διέθεταν ράμπες ΑμΕΑ, 2500 χρόνια πριν.

Η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και αντιμετώπισης των ΑμΕΑ συμπολιτών μας λοιπόν δεν είναι απλώς αυτονόητο χρέος της πολιτείας, αλλά δείγμα σεβασμού στην ίδια την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – ΚΡΗΤΗ TV Εκπομπή “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” με τον Γιώργο Σαχίνη 03/12/2022
Επόμενο άρθροΘέμα: Εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ οι απόφοιτοι των πρώην Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τεχνολογικού Τομέα (Α.Ε.Ι. Τ.Τ.) (Τ.Ε.Ι.) (Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα)