ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Η τροπολογία την οποία έφερε το υπουργείο οικονομικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας καταδεικνύει την υποκρισία της κυβέρνησης και την συνεχιζόμενη εργαλειοποίηση του κοινοβουλίου με σκοπό την παγίδευση της αντιπολίτευσης.

Εμείς ως Ελληνική Λύση τασσόμαστε από θέση αρχής, υπέρ οποιασδήποτε μείωσης φόρου και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την μείωση ή και μηδενισμό του ΦΠΑ στα καταναλωτικά αγαθά η οποία θα έχει άμεση επίπτωση στην διαβίωση των νοικοκυριών.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά μηχανήματα γίνεται για λόγους εντυπώσεων αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι τηρούν βιβλία και υπόκεινται σε ΦΠΑ, ο ΦΠΑ των αγορών για αυτούς δεν συνιστά κόστος.

Η κυβέρνηση λοιπόν ας αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τους πολιτικαντισμούς και ας προχωρήσει σε γενναία και έμπρακτη στήριξη, ειδικά της πρωτογενούς παραγωγής και των νοικοκυριών.

Οι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για μείωση εώς και μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά είδη διαβίωσης και στην άμεση κατάργηση των φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο, είναι άμεσα εφαρμόσιμες και με ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Εικόνες εγκατάλειψης στο 2 ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυμπάνου Ξάνθης
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ