ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με σειρά παρεμβάσεων για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας, έλαβε εγγράφως απάντηση από την Κομισιόν, με συγκεκριμένους τρόπους ενίσχυσης των μελισσοπαραγωγών. Δυστυχώς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους αποτεφρώθηκαν και θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο διάστημα, ώστε να παραχθεί ξανά μέλι στην περιοχή.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ενημέρωσε επειγόντως την Κομισιόν ότι απαιτείται η άμεση ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών στην Εύβοια. Ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, απάντησε θετικά στον Έλληνα Ευρωβουλευτή και επεσήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) μπορεί να παρέχει άμεσα στήριξη για αποκατάσταση ζημιών στο γεωργικό δυναμικό και στα δάση από δασικές πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι μπορεί άμεσα να γίνει η ενεργοποίηση στοχοθετημένων μέτρων αντιμετώπισης και η κατανομή χρηματοδοτικών πόρων μέσα από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Αυτό που χρειάζεται βεβαίως είναι η Ελληνική κυβέρνηση να αιτηθεί τροποποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ άνοιξε πολύ γρήγορα τον δρόμο για ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δυστυχώς οι απώλειες που καταγράφονται για τους Έλληνες μελισσοκόμους είναι τεράστιες. Απαιτείται άμεση δράση με στοχευμένα μέτρα, που θα ανακουφίσουν τους άμεσα και έμμεσα πληγέντες Έλληνες μελισσοκόμους. Δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την απάντηση του Πολωνού Επιτρόπου Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι εδώ και την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ