ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ “ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΕΙ” ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΙΩΠΑ

Ελληνική Λύση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ “ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΕΙ” ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΙΩΠΑ

Μιλώντας στην συνέντευξη τύπου κατα τη διάρκεια της παρουσίας του στη Σύνοδο των G-20, ο Τούρκος δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την ευθεία απειλή του για στρατιωτική εισβολή και προσάρτηση τμήματος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο, κατά την διάρκεια μίας κορυφαίας διεθνούς συνόδου, καταρρίπτει το μύθευμα περί «απειλών για εσωτερική κατανάλωση».

Η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας διατυπώθηκε μάλιστα αμέσως μετά την συνάντηση του «απομονωμένου» Ερντογάν με τον Μπάιντεν.

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την ανοχή της Ν.Δ.

Η Ελλάδα πρέπει να απαιτήσει άμεσα την επιβολή δρακόντειων κυρώσεων κατά της Τουρκίας, την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ και του άρθρου 42 παρ. 7 της ΕΕ, ενημερώνοντας παράλληλα «εταίρους και συμμάχους» ότι, σε περίπτωση παραβίασης σε αέρα, στεριά και θάλασσα, κάθε μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα καταρρίπτεται, κάθε πολεμικό πλοίο της Τουρκίας θα καταδιώκεται (σε περίπτωση μη συμμόρφωσης) θα βυθίζεται, κάθε ερευνητικό θα κατάσχεται.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Διαρκής επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων 16/11/2022
Επόμενο άρθροΘέμα: Προβληματισμοί ανακύπτουν από την προγραμματική συμφωνία ΤΑΛΩΣ σχετικά με την παρακολούθηση και πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινομένων στη θάλασσα