ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ” ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ”!

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

” ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ”!

Με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης ζητά επίσημη ενημέρωση για το ποιά κράτη μέλη εξάγουν όπλα προς την Τουρκία, αλλά και για το ύψος των συναλλαγών αυτών, επισημαίνοντας παράλληλα την διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας προς κράτη μέλη της Ένωσης.
Ο Ευρωβουλευτής θέτει με την ερώτησή του ανοιχτά το θέμα επιβολής εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, καθώς τη στιγμή που η χώρα δρα ιμπεριαλιστικά προς την Ένωση, η Γερμανία και η Ιταλία φέρονται να προμηθεύουν συστηματικά την Τουρκία με όπλα.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θεωρεί πως μια τέτοια στάση θέτει εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και την αδελφή μας Κύπρο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε τη σχετική ερώτηση εδώ