ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης ζητά την άμεση ευρωπαϊκή αντίδραση στη παράνομη σύλληψη του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν άνευ λόγου και αιτίας τον Πρόεδρο κύριο Γιώργο Βαρυθυμιάδη στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν, με σκοπό να μεταβεί στην Εκκλησία Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, για να παραστεί στη Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί χωροστατούντος του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, την Κυριακή 15 Αυγούστου.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ενημέρωσε τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ κύριο Μπορέλ και ζητά να παρέμβει άμεσα στην τουρκική κυβέρνηση, ώστε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο κύριος Βαρυθυμιάδης.

Συγκεκριμένα κατά τη σύλληψή, δεν αποδόθηκαν κατηγορίες στον κ. Βαρυθυμιάδη, ενώ δεν υπήρχε κάποιο ένταλμα εις βάρος του, για οποιοδήποτε λόγο στην Τουρκία.

Φαίνεται ότι οι αγώνες υπέρ της γνώσης της ιστορικής πραγματικότητας δεν έπαψαν ποτέ να διώκονται στην Τουρκία, ενώ όλες οι κοινότητες, είτε βρίσκονται εκεί, είτε εξεδιώχθησαν στο παρελθόν, συνεχίζουν να αισθάνονται ότι στην Τουρκία ευπρόσδεκτοι είναι μόνο οι Τούρκοι Ισλαμιστές.

Επιπλέον, αποδεικνύεται και πάλι πως το Κράτος Δικαίου, μια απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε πολιτισμένο κράτος διεθνώς, δεν έχει καμία σημασία για την Τουρκία.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής σημειώνει στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί τους απογόνους των διασωθέντων Ποντίων από την Γενοκτονία που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ου αιώνα κατά των Ποντίων αγωνίζεται για τη διατήρηση της μνήμης των ιστορικών γεγονότων και για την πολιτιστική κληρονομία.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη της παράνομης υπόθεσης και ζητά από τον Ζοζέπ Μπορέλ να ενημερώσει για τα μέτρα που θα λάβει για να μη διανοηθεί ποτέ ξανά η Τουρκία να καταπατήσει τα δικαιώματα κανενός Ευρωπαίου πολίτη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε τη σχετική επιστολή εδώ.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Το μήνυμα του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για τη Γιορτή της Παναγίας
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ TWITTER KATA ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ