ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ”

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατήγγειλε τη μη-παρέμβαση της Ευρώπης, για την απάθεια μπροστά στη σφαγή των Χριστιανών. Παρακάτω ακολουθεί η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή, στη συζήτηση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Νιγηρία, στις 25 Φεβρουαρίου 2021.

Πολλά χρόνια τώρα η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί σιωπηρά τη συνεχιζόμενη σφαγή κατά των Χριστιανών στη Νιγηρία, από ομάδες που πρόσκεινται στη Μπόκο Χαράμ και το Ισλαμικό Κράτος. Βεβαίως πρέπει να παρέμβουμε για να αποτρέψουμε τη γενοκτονία. Και επιπλέον πρέπει να παρέμβουμε διότι για μια ακόμα φορά τα θύματα είναι Χριστιανοί. Και βεβαίως πρέπει να υπάρχει χριστιανική αλληλεγγύη, διότι η θρησκεία μας δε στρέφεται κατά κανενός και προφανώς δε μπορεί να συγκριθεί με το δολοφονικό Ισλάμ.

Φαντάζεστε να υπήρχε κράτος στον κόσμο που η Χριστιανική πλειοψηφία να δίωκε τη μουσουλμανική μειοψηφία; Αν δεν είχε ισοπεδωθεί από την τζιχαντιστική τρομοκρατία, θα είχε ισοπεδωθεί από το ΝΑΤΟ.

Όσοι έχουν ζήσει σε ισλαμικές χώρες μόνο μπορούν να πουν τι έχουν τραβήξει. Προφανώς, το Ισλάμ αποτελεί κορυφαίο παράγοντα αποσταθεροποίησης. Προκαλεί μαζική φυγή χριστιανών και μουσουλμάνων από τις απάνθρωπες και ανυπόφορες ισλαμικές κοινωνίες. Καθώς η Ευρώπη και ο κόσμος ισλαμοποιούνται, τα νέα για την ανθρωπότητα είναι πολύ άσχημα.

Θεωρώ βεβαίως ότι πρέπει να κρατάμε την αναπτυξιακή βοήθεια για τις χώρες που προστατεύουν πρωτίστως τις χριστιανικές κοινότητες. Κάθε μουσουλμάνος που σηκώνει χέρι σε Χριστιανό, να ξέρει ότι θα την πληρώσει άσχημα η χώρα του. Από την εμπειρία σας, πώς αλλιώς βλέπετε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δολοφονικές τζιχαντιστικές επιθέσεις;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκκαθάριση και τακτοποίηση συνταξιούχων ΑμεΑ του Δημοσίου και στην νομοθέτηση παροχών υπέρ των ΑμεΑ
Επόμενο άρθροΘέμα: Έρχονται βαριά πρόστιμα από την Ε.Ε. σε κατοίκους της Λέσβου για την πλημμελή διαχείριση των αστικών αποβλήτων