ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ “ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ”

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ “ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, συμμετέχει σε μια νέα πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία καμπάνιας για την αποθάρρυνση της μετανάστευσης στην ΕΕ. Μετά και από τα τελευταία γεγονότα λαθροεισβολής από την Λευκορωσία, γίνεται σαφές σε όλη την Ευρώπη η επιτακτική ανάγκη για άμεσα δραστικά μέτρα και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, μαζί με μια μεγάλη ομάδα ξένων Ευρωβουλευτών, φέρνει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο το παράδειγμα της Αυστραλίας. Η αποτελεσματική αποτρεπτική πολιτική της Αυστραλίας στηρίζεται σε μια ξεκάθαρη βούληση για «μηδενική πιθανότητα» μετανάστευσης και σε καμπάνιες επικοινωνίας αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης.

Πρόσφατα σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησε και η Επίτροπος Μετανάστευσης Ύλβα Γιόχανσον. Όπως δήλωσε η ΕΕ θα πρέπει να προειδοποιήσει το καθεστώς Λουκασένκο και όσους προτίθενται να μετακινηθούν παράνομα προς την Ευρώπη μέσω του Μινσκ.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ υποστηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την πρόληψη και την εξομάλυνση της αφόρητης πίεσης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το παράδειγμα της Αυστραλίας έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την καθημερνή μάχη που δίνουμε ως χώρα στο Αιγαίο απέναντι σε λαθροδιακινητές και λαθροεισβολείς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την κοινή ερώτηση των Ευρωβουλευτών εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Επόμενο άρθροΘέμα: Παρακμή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Καλύμνου και μη αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της νήσου