ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κ. Β. Βιλιάρδος, συναντήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Βουλή με τους εκπροσώπους της Συντεχνίας των Αρτοποιών Αθήνας Προαστίων και περιχώρων, όπου άκουσε τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο των αρτοποιών. Αναφερόμενοι στα προβλήματα αυτά, οι αρτοποιοί περιέγραψαν τις αιτίες μείζονος απώλειας του εισοδήματός τους, αρχίζοντας από τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, υπερδανειζόμενοι για να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους, συνέχισαν, αναφέροντας την εκτίναξη του κόστους των πρώτων υλών τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την επί τούτου χειραγώγηση των καταναλωτών με τις μεθοδεύσεις περί καλαθιού της νοικοκυράς, που λάνσαρε η κυβέρνηση.

Περαιτέρω, η μεγάλη αύξηση του κόστους της ενέργειας τους κατέστησε εξαρτώμενους από τις επιδοτήσεις επί της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Εξωφρενικά αθέμιτο κλονισμό του κλάδου θεωρούν οι αρτοποιοί την θεσμοθέτηση των αδειοδοτήσεων χώρων για παρασκευή ψωμιού σε υπόγεια προς εξυπηρέτηση κάποιων μεγαλο-συμφερόντων που τους ανταγωνίζονται, ενώ η παραμονή σε υψηλά επίπεδα της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών τους παραμένουν πρόβλημα στην ρευστότητά τους.

Ενόψει του ζοφερού κλίματος στα οικονομικά τους λόγω των παραπάνω παραγόντων οι αρτοποιοί γνωστοποίησαν στον κ. Βιλιάρδο την πρότασή τους για «κούρεμα» των υποχρεώσεών τους κατά 50%, ενώ, δήλωσαν πως επιδιώκουν μεθόδους απεξάρτησης από την εισαγωγή σιτηρών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, δρομολογώντας την εγχώρια καλλιέργεια μαλακών σιτηρών μέσω συνεργασίας τους με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η εγχώρια πρωτογενής παραγωγή σιτηρών θα πρέπει να στηριχθεί και με την απλούστευση της αλυσίδας χονδρικής, καθιστώντας πιο άμεση την γραμμή προμήθειας μεταξύ παραγωγού και αρτοποιού. Ολοκληρώνοντας τις τοποθετήσεις τους, ξεκαθάρισαν οι αρτοποιοί ότι είναι ανάγκη να κλιμακωθούν οι προσπάθειες σε θεσμικό επίπεδο προς διάσωση των αρτοποιείων της γειτονιάς, που πρωτοπορούν σε επίπεδο ποιότητας πανευρωπαϊκά, σε συνδυασμό με την παρεμπόδιση της μονοπώλησης του ψωμιού από τις αλυσίδες των super market.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητήθηκε η αρωγή της Ελληνικής Λύσης και ο κ. Βιλιάρδος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των αρτοποιών ότι η Ελληνική Λύση στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα καταστήσει εφικτή την επιβίωση και την ποιοτική συνεισφορά τους στην τροφοδοσία της ελληνικής κοινωνίας με το πλέον απαραίτητο και παραδοσιακό αγαθό της ελληνικής διατροφής, που είναι το ψωμί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Ταφόπλακα για τον φωτογραφικό κλάδο οι αποφάσεις της Πολιτείας για λήψη φωτογραφιών ταυτότητας από τις αρχές έκδοσης ή επί συμβάσει εταιριών εντός των Α.Τ.
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΕΥΑΘ